Contacte: imonfort [at] vialcanet.com
Twitter: @imonfort


 

Sobre elViatger.cat

Per poc seriòs que pugui semblar, bona part de la inspiració per a mantenir un espai a la xarxa ve a partir de la desaparició d’un popular presentador de reportatges americà, el programa del qual acosumava a avorrir-me més del que m’agrada admetre. Es tracte d’Anthony Bourdain, mort per suicidi a França l’estiu de 2018.

Davant la notícia, l’ex-president dels EUA Barak Obama va fer aquesta piulada:

“To make us a little less afraid of the unknown”, aquesta és la frase.
(“Fer-nos menys temerosos d’allò que desconeixem”)

Viatjar (en el sentit més allunyat del ‘viatge turístic’) és quelcom extraordinari, però alhora acostuma a fer molt respecte i fins i tot por. Molts diuen que els agrada viatjar però quan t’expliquen les seves experiències veus que han optat per opcions segures i poc atrevides. Per això és a vegades boó sortir a viatjar sense masses expectatives, sense por de no saber massa bé on acabaràs.

Mai no vaig tenir la intenció de ser reporter, crític, perceptor. Tampoc no va ser mai la meva intenció proporcionar “tot” el que necessitaven saber sobre un lloc, ni tan sols una visió general equilibrada o completa. Explico històries. Vaig a llocs, torno. T’explico com em van fer sentir els llocs. Mitjançant l’ús d’eines potents com la fotografia, l’edició hàbil, la barreja de so, la correcció del color, la música (que sovint es compon específicament per a aquest propòsit) i els productors brillants, puc, en els millors casos, fer-te sentir una mica com em vaig sentir en aquell moment. Almenys espero que sí. És un procés manipulatiu. També és un procés profundament satisfactori.

ANTHONY BOURDAIN (2012)

Doncs és això. No es tracta de fer un ‘blog de viatges’ en el sentit més estricte. No m’interessen les ’10 millors coses a fer quan visites…’. M’interessa l’experiència, allò viscut, allò compartit. En cada viatge ens hi deixem una part de nosaltres i en tornem amb quelcom de nou. Viatjar és (i ha de ser) voler viure.